Bemutatták a Pécs városatlaszt

PecsBemutatohozKEP.jpg2021. szeptember 16-án ünnepélyes keretek között, a pécsi Városháza közgyűlési termében bemutatásra került a Pécs Várostörténeti Atlasz.

Az eseményen Péterffy Attila polgármester, Felföldi László pécsi megyéspüspök, Dr. Miseta Attila a Pécsi Tudományegyetem rektora, és Dr. Molnár Antal az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézetének igazgató mondott beszédet.

Ezt követően egy kerekasztal-beszélgetésre került sor, Árvai Tünde, az atlasz adattárának összeállítója, a Debreceni Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Történeti Intézetének tanársegédje, Dr. Fedeles Tamás a Pécs atlasz munkálatainak és kutatásainak irányítója és az atlasz főszerkesztője, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Középkori és Koraújkori Történeti Tanszékének vezetője, valamint Dr. Majorossy Judit, a Bécsi Egyetem Osztrák Történeti Kutatóintézetének munkatársa voltak.

Az eseményről több részletes, képes beszámoló látott napvilágot: többek között a Pécs.ma, a Belügyi Szemle, és az Újkor online felületén is olvashatnak róla.