A Nemzetközi Várostörténeti Bizottság 2021-ben Splitben tartotta éves megbeszélését

SplitfromAboveA Nemzetközi Várostörténeti Bizottság (International Commission for the History of Towns, ICHT) szokásos éves közgyűlésére és ezt követően egy tematikus konferenciára 2021-ben Splitben került sor, amelyen Szende Katalin és Majorossy Judit képviselte, ezúttal online formában, a Magyar Várostörténeti Atlaszt.

AZ ICHT 2021. szeptember 20-án délelőtt megtartott közgyűlésén, Szende Katalint ismét megválasztotta intézőbizottsági tagjává. Az ICHT keretein belül működő Városatlasz Munkacsoport tagjai közé pedig felvette Majorossy Juditot, aki a munkacsoport megbeszélésén beszámolt a Magyar Várostörténeti Atlasz sorozat újabb megjelent köteteiről és az új projektfázis elindulásáról (a Pest, Szombathely, Győr és Ózd atlasz munkálatairól).

A munkaülések után Irena Benyovsky Latin (Zágráb – Horvát Történeti Intézet) és Tonija Andrić (Split – Történeti Intézet) szervezésében Protagonists of Urban Order from the Antiquity to the Present címmel került sor egy nemzetközi konferenciára. A világi hatóságok és hivatalnokaik, az egyházi intézmények és a papság, a különféle városi közösségek, illetve a szegregált közösségek témái álltak az összesen 17 előadást felölelő szekciók középpontjában. Az előadások absztraktjait lásd itt.