Budapest 150 – Megjelent az Óbuda városatlasz

OBUDA dosszie latestA korábban megjelent Buda város atlaszok (2015, 2017) után, a napokban végre napvilágot látott a Magyar Várostörténet Atlasz 9. köteteként, Óbuda város atlasza.

A Budapest 150 programsorozat és kiadványfinanszírozás keretében megjelentetett kötet éppen a Budapest Főváros Levéltárában két évente megrendezésre kerülő IX. Magyar Várostörténeti Konferencia idejére esett, így a 2023-as Levéltári Napok rendezvényén az elkészült atlaszt néhányan már kezükbe is vehették. A kötetet Majorossy Judit és Tringli István szerkesztették, szerzőként pedig Bácsatyai Dániel, Láng Orsolya, Simon Katalin és Sudár Balázs működtek közre. Szilágyi Magdolna korábbi előkészitő munkájáért is köszönettel tartozunk. Az angol fordítás Reed Zsuzsanna munkája.

Óbuda atlasza Budapest Főváros Levéltárában, illetve a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetében (illetve a Penna könyvesboltban) is megvásárolható. Hamarosan pedig a szokásos módon a honlapunkra is felkerül. A kötet tudományos bemutatására a későbbiekben kerül sor, amely eseményről hamarosan tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket.